A modellöntési technológiák piacán jelentős hatékonyság növekedést eredményezett a 3d fogtechnikai nyomtatás lehetőségeinek megjelenése.

A keret digitálisan modellezett, nyomtatott szálas gyanta. Összehasonlítva a hagyományos eljárásokkal a laboratóriumok ezzel a megoldással több, mint 40% időmegtakarítást érhetnek el. A keret tényleges öntéséhez szükséges idő minimálisra csökken, mivel a CAD-es tervezés mindössze 20 – 30 percet vesz igénybe.

Mivel több mintázott keret is nyomtatható együtt, így a keretenkénti hatékony munkaidő sokkal alacsonyabb, mint a hagyományos eljárásoknál. Mindezen pozitívumok mellett, jelentős anyagmegtakarítást is realizálhatunk a technológia használatával. Az ismertetett 3d fogtechnikai nyomtatás eljárással a modell beágyazó vegyület, valamint a szilikon duplikáló öntőforma már nem szükséges.

A 3d nyomtató csakis a speciális gyantát használja fel. Keretenként 2 – 3 gramm nyomtatási anyag szükséges, mely öntőkeretenként kb. 0.87 EUR. Az egész folyamat során a Dentona termékek zárt láncolatának felhasználásával érhető el a legoptimálisabb hatás. A legteljesebb RM egy nagyon stabil, foszfáttal megkötött, precíziós beágyazás, amelyet kifejezetten a generatív alakú részek közvetlen beágyazására fejlesztettek ki (öntő modellekhez, koronákhoz és hidakhoz)

A rendkívül stabil készítmény alkalmas a gyors-technológiára, valamint a hagyományos módszerre egyaránt.

Kapcsolódó termék

  • Kosárhoz adás